Na aktualcu najviše o Festivalu Frankovke

Kategorija: Zanimljivosti Objavljeno: Petak, 14 Rujan 2018 Napisao/la Super User
Uputili apel domaćim vinarima
FERIČANCI - Na aktualnom satu Općinskog vijeća vijećnike je zanimao 1. Festival frankovke, koji će se održati 29. rujna. Načelnik Marko Knežević kazao je kako je ponosan što se Festivalu prilagodio HPD Sokol te će istog dana organizirati planinarsku manifestaciju Kroz šume i vinograde. Naglasio je kako općina kao poznato vinogorje mora svoja vina približiti javnost te kako je cilj da Festival postane tradicija i prepoznatljiva manifestacija. Načelnik je zahvalio udruzi FER+PLUS, koje je preuzela organizaciju, te naglasio kako je podršku dala i Osječko-baranjska županija.
Vijećnicima se obratio i pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Ivan Matulić, koji je naglasio kako je odaziv vinara iz Slovenije, Mađarske i Srbije izvrstan, ali da nije zadovoljan odazivom domaćih.
- Pozivam vijećnike da apeliraju na lokalne vinare da se prijave za ocjenjivanje. Ovo radimo da Feričance brendiramo kao vinsko-turističku destinaciju - rekao je Matulić.
Prvi Festival frankovke nudi zanimljive sadržaje. Uz izložbu i degustaciju vina, ponudu različitih proizvoda OPG-ova, posjetitelji će moći kušati authotne specijalitete te uživati u kulturno-umjetničkom i glazbenom programu. Sve će se odvijati na prostoru ispred OŠ Vladimira Nazora. Održat će se Dan otvorenih vrata podruma vinarije Feravino. Posljednjih je godina vinarija Feravino jedna od najzaslužnijih za revitalizaciju frankovke i pozicioniranje Feričanaca kao središta frankovke. S.Fridl - Glas Slavonije
Hitova: 757
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Obavijest o kolačićima

ZAŠTITA PRIVATNOSTI

Radi usklađenosti sa zakonima o zaštiti podataka tražimo da odvojite trenutak i pregledate ključne točke fericanci.net pravila o privatnosti. Ne radi se o promjenama, već samo želimo da proučite neke ključne točke.

Više o kolačićima možete pogledati na Pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima

Uredu