Nastavak radova u energetskoj školi

Kategorija: Razno Objavljeno: Petak, 21 Lipanj 2019 Napisao/la Super User

FERIČANCI - Učenici s područja općina Feričanci i Donja Motičina od ovoga proljeća imaju mnogo bolje uvjete odvijanja nastave u novoobnovljenom objektu OŠ Vladimira Nazora u Feričancima. Završen je veliki projekt energetske obnove zgrade škole u vrijednosti oko 3,8 milijuna kuna, od čega je iz Europske unije osigurano nepovratnih 1,5 milijuna kuna. Od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU-a dobiveno je 787.640 kuna, dok je Osječko-baranjska županija kao osnivač škole osigurala 1.467.090 kuna. Energetskom obnovom zgrade škole sagrađene 1964. godine vanjska drvena stolarija zamijenjena je PVC stolarijom, postavljena je toplinska izolacija vanjskih zidova i stropa te je izmijenjen krov i obnovljena fasada, čime je postignuta energetska učinkovitost i ušteda u potrošnji energije. Zgrada je iz energetskog razreda D prešla u C. Ugrađeni su novi radijatori, a škola je dobila novu kotlovnicu.


Ravnatelj škole Marko Knežević napominje kako je jako zadovoljan učinjenim radovima te kako je učenicima i sada ljepše i ugodnije raditi. Poručuje kako se radovi u školi nastavljaju uređenjem interijera i nastavno-sportske dvorane koja u 55 godina života škole nikada nije temeljito obnovljena, a koristili su se, kako nekada, tako i danas, ne samo učenici te škole, nego i općinski klubovi i udruge. Doživjela je samo povremene intervencije, manje ili veće “krpanje” nastale štete.

- Svlačionice i sanitarni čvor dvorane bili su u derutnom stanju. Popravljali smo koliko se moglo. No, zahvaljujući Osječko-baranjskoj županiji uloženo je oko 170.000 kuna u uređenje svlačionica i sanitarnog čvora. Postavljeni su novi tuševi i sanitarna oprema, nova keramika, zamijenjene su vodovodne instalacije te su izvršeni ličilački radovi – pojašnjava ravnatelj Knežević.

Dodaje kako se nada da će dobiti novac i za obnovu sanitarnog čvora u samoj zgradi škole te za nastavak obnove sportske dvorane.

- Sredili smo parket koji je bio pun rupa i izlizan, postavili smo zaštitnu mrežu na prozorska stakla, a u planu je obnova rasvjete, odnosno uklonit ćemo stropne i postaviti bočne svjetiljke te oličiti zidove u dvorani. Sve radove dogovaramo u suradnji s Osječko-baranjskom županijom koja je do sada značajna sredstva uložila i u područne u Donjoj Motičini i Seoni - ističe ravnatelj Marko Knežević. S. Fridl - Glas Slavonije

Hitova: 360
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Obavijest o kolačićima

ZAŠTITA PRIVATNOSTI

Radi usklađenosti sa zakonima o zaštiti podataka tražimo da odvojite trenutak i pregledate ključne točke fericanci.net pravila o privatnosti. Ne radi se o promjenama, već samo želimo da proučite neke ključne točke.

Više o kolačićima možete pogledati na Pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima

Uredu