Treba im 3,5 milijuna kuna

Kategorija: Općina Feričanci Objavljeno: Utorak, 23 Listopad 2018 Napisao/la Super User

OPĆINA FERIČANCI MORA DIZATI KREDIT ZA GOVEĐU GLAVU

FERIČANCI - S osam glasova za i jednim suzdržanim, članovi Općinskog vijeća Feričanci prihvatili su odluku o dugoročnom zaduženju Općine kako bi realizirala projekt rekonstrukcije nerazvrstane ceste Goveđa glava, koji je prošao na natječaju iz Programa ruralnog razvoja, ali Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju (APPRRR) kasni s isplatom sredstava.
- Situacija je takva da od 5. srpnja čekamo isplatu predujma od APPRRR-a - rekao je pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Ivan Matulić.
Budući da novca nema, a radovi su krenuli, Općina Feričanci će do potrebnih 3,5 milijuna kuna doći zaduživanjem kod HBOR-a. Općina je imala želju kratkoročno se zadužiti, međutim, HBOR je pun opreza pa je pooštrio uvjete.
- HBOR je procijenio da je prerizično općini s malim izvornim proračunom odobriti kratkoročan kredit na rok od 11 mjeseci i zato moramo podići kredit na pet godina - objasnio je Matulić.
Općina Feričanci će za otplatu kredita izdvajati 700.000 kuna godišnje. ‘‘U ovu situaciju ne bismo dospjeli da je APPRRR uplatio sredstva. Na žalost, Općina je prisiljena dići kredit jer izvođača moramo platiti. Nadam se da ćemo u što kraćem roku riješiti kreditna sredstva‘‘, rekao je načelnik Marko Knežević, koji je od Vijeća zatražio dozvolu za zaduživanje od 3,5 milijuna kuna za kapitalni projekt cestovne infrastrukture. S.F.-Glas Slavonije

Hitova: 1351
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Obavijest o kolačićima

ZAŠTITA PRIVATNOSTI

Radi usklađenosti sa zakonima o zaštiti podataka tražimo da odvojite trenutak i pregledate ključne točke fericanci.net pravila o privatnosti. Ne radi se o promjenama, već samo želimo da proučite neke ključne točke.

Više o kolačićima možete pogledati na Pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima

Uredu