Financiranje udruga u 2019. godini u Općini Feričanci

Kategorija: Općina Feričanci Objavljeno: Srijeda, 20 Veljača 2019 Napisao/la Super User

Odluka o rasporedu sredstava iz Proračuna Općine Feričanci za financiranje udruga u 2019. godini

Klikom na sliku otvara se PDF stranica

Na službenoj internet stranici Općine Feričanci objavljena je u podnaslovu navedena Odluka, koju smo primili na znanje, no nakon čitanja iste nismo mogli zaobići pod rednim brojem 7. Udruga FER+PLUS koja se bavi "razvojem i promicanjem civilnog društva", a koja je od traženih 54'650.00 kuna dobila "samo" 44'000.00 kuna. Zamolili smo putem Maila predstavnika Udruge g. Marinića da nam pojasni čime se to točno bavi njegova udruga, koje su njhove aktivnosti za koje mi do sada nismo čuli i kako to da je odlukom Općinskog načelnika ta udruga dobila više novca od npr. Župnog ureda (20'000.00 kuna) ili naprimjer UHBDDR Ogranak Feričanci (2'000.00 kuna). Dopis točnije pojašnjenje udruge FER+PLUS smo dobili i objavljujemo ga u cjelosti u nastavku ovog članka. Tko pita ne skita zar ne?

Poštovani,

nastavno na Vaš e-mail, dostavljamo Vam traženo pojašnjenje. Sredstva u iznosu od 44.000,00 kn koja smo prema Odluci o rasporedu sredstava iz Proračuna Općine Feričanci za financiranje udruga u 2019. godini dobili, biti će namjenski utrošena onako kako je to raspoređeno prema Financijskom planu predanom Općini Feričanci.

Važno je naglasiti da Udruga "FER+PLUS" zapošljava jednu osobu na projektu Wine Tour što je uređeno Ugovorom o međusobnoj suradnji na održivosti projekta Wine Tour potpisanom između Općine Feričanci, Turističke zajednice Osječko-baranjske županije i Udruge "FER+PLUS" te većina tih sredstava otpada na trošak plaće zaposlenici. Prema ugovoru Općina Feričanci snosi trošak od 25% minimalne plaće u RH. Ovo je jedna od zadaća Udruge.

Nadalje, Udruga "FER+PLUS" osnovana je 21.11.2014. godine sa ciljem poticanja samozapošljavanja i zapošljavanja mladih ljudi, apliciranja na projektne natječaje prvenstveno za potrebe Općine Feričanci te savjetovanje poduzetnika i udruga o EU fondovima. U toku godine, pratimo otvorene natječaje na razini županije i države te obavještavamo o njima udruge, ali isto tako im i ispunjavamo prijavne obrasce za navedene natječaje. Na taj način pomažemo udrugama da povuku što više sredstava za provedbu svojih Projekata i Programa. Na isti način pridonosimo i Općini Feričanci.

Osim gore navedenih aktivnosti, Udruga FER+PLUS sudjeluje u organiziranju Dana općine, Vinceva i ostalih aktivnosti na području naše općine. Jedan od najvećih manifestacija koje smo organizirali, a cilj nam je da postane tradicija našeg mjesta, svakako je "Festival Frankovke" koji će se održavati svake godine u mjesecu rujnu. Tako smo i na prošlogodišnjem festivalu imali razne sadržaje, kao što su: ocjenjivanje i degustacija vina, štandovi sa domaćim proizvodima i rukotvorinama karakterističnim za naš kraj, glazbena večer i mnogi drugi popratni sadržaji. Također, u suradnji sa Hrvatskim planinarskim društvom “SOKOL”, spojili smo Festival sa izletom “Kroz vinograde i šume”. Za organizaciju ovakvog događanja potrebna nam je pomoć koja se sastoji od pomoći Općine Feričanci, financijske prirode, dok nam tvrtka OSILOVAC d.o.o. i FERAVINO pomažu organizacijski. Za provedbu Programa ovakvog kapaciteta nužna su nam sredstva od 20.000,00 kn. Kada zbrojite iznos koji ide na plaću zbog održivost projekta Wine Tour, i iznos potreban samo za Festival Frankovke, shvatit ćete kuda idu sredstva.

I na kraju, kako bismo Vam skratili vrijeme provedeno na tražilici Google, šaljemo Vam link:http://www.nasice.com/news/odrzan-1-festival-frankovke-u-fericancima-galerija/.

Lijep pozdrav,

predsjednik udruge

Domagoj Marinić

Hitova: 977

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Obavijest o kolačićima

ZAŠTITA PRIVATNOSTI

Radi usklađenosti sa zakonima o zaštiti podataka tražimo da odvojite trenutak i pregledate ključne točke fericanci.net pravila o privatnosti. Ne radi se o promjenama, već samo želimo da proučite neke ključne točke.

Više o kolačićima možete pogledati na Pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima

Uredu