Sjednica Općinskog vijeća Općine Feričanci

Kategorija: Općina Feričanci Objavljeno: Subota, 27 Travanj 2019 Napisao/la Super User

Na sjednici Općinskog vijeća u Feričancima, gotovo sve točke dnevnog reda prihvaćene su jednoglasno. Vijećnici su prihvatili izvješća o izvršenju javnih potreba u socijalnoj skrbi, kulturi i tehničkoj kulturi te sportu za prošlu godinu te, uz ostalo, izvješće o ostvarenim i utrošenim sredstvima od zakupa, zakupa za ribnjake, prodaje izravnom pogodbom i davanja na korištenje bez javnog poziva te državnog poljoprivrednog zemljišta. Na ovaj način ostvareno je i utrošeno 345 tisuća kuna za sanaciju poljskih putova, veterinarske usluge te rekonstrukciju nerazvrstane ceste broj 5 zvane Goveđa glava. Radovi na ovoj cesti su obustavljeni zbog nezadovoljstva nadzorne inženjerke kvalitetom radova. Općinski načelnik Marko Knežević rekao je kako sumnja da će radovi biti dovršeni u dogovorenom roku, do 23. travnja, te ako ne bude opravdanog razloga za produženje ugovora, on se neće produžiti, a Općina će svoje interese zaštititi pravnim putem.

Tijekom Aktualnog sata, vijećnik Tomislav Gregurić pitao je u kojoj je fazi izgradnja i stavljanje u funkciju sustava odvodnje. Načelnik Knežević rekao je kako je nužan preduvjet za stavljanje u funkciju ovog sustava mehanički pročistač vode. U suradnji s Našičkim vodovodom uskoro će biti raspisana javna nabava. Prve ulice koje će biti spojene na sustav odvodnje su Ulica Dore Pejačević i Ferićeva ulica. Idući tjedan, dodao je Knežević, u Kolodvorskoj ulici kreće postavljanje novih cijevi.
Jednoglasno je prihvaćeno i izvješće direktora Komunalnog poduzeća “Rad” Đurđenovac Olivera Abičića, o novom načinu zbrinjavanja komunalnog otpada. Abičić je istaknuo da, za građane koju budu razvrstavali otpad, neće biti povećane cijene odvoza. Također jednoglasno i uz pohvale vijećnika, na sjednici je prihvaćeno izvješće o radu općinskog načelnika u drugom polugodištu prošle godine. Izvor: Radio Našice

Hitova: 328
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Obavijest o kolačićima

ZAŠTITA PRIVATNOSTI

Radi usklađenosti sa zakonima o zaštiti podataka tražimo da odvojite trenutak i pregledate ključne točke fericanci.net pravila o privatnosti. Ne radi se o promjenama, već samo želimo da proučite neke ključne točke.

Više o kolačićima možete pogledati na Pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima

Uredu