Iz povijesti Feričanaca

Najviše utjecaja na razvoj feričanačkog vinogradastva imali su Cisterciti i fratri iz Našica. Nakon izgona Turaka doseljenici su prihvatili kulturu uzgoja vinove loze i proizvodnje vina tako je već 1850.
Godine u Feričancima izgrađen podrum kapaciteta 1000 hl. Danas se iz Feričanaca na tržište plasiraju vrhunsko vino rajnski rizling i kvalitetno vino graševina,
pinot bijeli i poznata feričanačka frankovka.

 

Prvi spomen Feričanaca

Prvi spomen imena Feričanci seže iz 13. stoljeća kada se u jednoj listini spominje, među naseljima motičanskog vlastelinstva, naselje Fereczfalwa, koje odgovara današnjem imenu. Predjeli podno Krndije i Papuka bili su slabo nastanjeni i teško prohodni. Sredinom 18. stoljeća Feričanci mijenjaju nekoliko gospodara. 1742. godine posjed Feričance od Pejačevićevih kupuje Dimitrije Mihajlović, konjički kapetan austrougarske vojske.

 

10. godina fericanci.net

OŽB NAŠICE OBAVJEŠTAVA PACIJENTE

Kategorija: Najava
Objavljeno: Utorak, 16 Srpanj 2019
Napisao/la Super User

Našička bolnica: Od 8. srpnja novi način naručivanja

NAŠICE - Od 8. srpnja u Općoj županijskoj bolnici Našice vrijedi novi način naručivanja pa se tako svi upisi za preglede, pretrage ili zahvate mogu ostvariti kroz bolničku jedinicu za centralno naručivanje pacijenata. Naručiti se može na sljedeći način - osobno uz obavezno predočenje uputnice i nalaza liječnika specijalista s indiciranom zdravstvenom uslugom (ako ga imate) svaki radni dan od 7 do 15 sati. Može vas naručiti i druga osoba, no obavezno uz predočenje uputnice i nalaza liječnika specijalista s indiciranom zdravstvenom uslugom (ako ga imate). Također, možete to napraviti i preko telefaksa na broj 031/613-826 uz predočenje prethodno navedenih dokumenata te broja telefona odnosno mobitela radi kontakta o terminu pregleda ili pretrage. Ako se više služite računalom, isto možete napraviti i slanjem elektronske pošte na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. U privitku je potrebno dostaviti skeniranu uputnicu liječnika primarne zdravstvene zaštite i skenirani nalaz liječnika specijalista s indiciranom zdravstvenom uslugom te broj telefona ili mobitela radi kontakta o terminu pregleda. Slanje kontakt-broja telefona izuzetno je važno kako bi povratna informacija o terminu pregleda mogla stići do pacijenta. Samo izabrani liječnik primarne zdravstvene zaštite može izvršiti narudžbu pacijenata na specijalistički pregled ili dijagnostičku pretragu preko e-naručivanja. Od sada djelatnici na šalteru ne mogu naručiti pacijenta za bilo kakav specijalistički pregled ili dijagnostički postupak samo na osnovi telefonskog poziva, bez predočenja uputnice i specijalističkog nalaza.

Ako imate dodatnih pitanja oko naručivanja ili želite odjaviti narudžbe te se informirati o slobodnim terminima, možete se obratiti bolničkoj jedinici za centralno naručivanje pacijenata na telefon 031 488-762 svakog radnog dana od 11 do 13 sati. I.Ć. - Glas Slavonije

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

Božićni koncert opernog zbora HNK u Osijeku

Kategorija: Najava
Objavljeno: Petak, 28 Prosinac 2018
Napisao/la Super User

Pozivamo Vas na Božićni koncert opernog zbora HNK u Osijeku koji će se održati u Crkvi Sv. Duha u Feričancima. 29. prosinca 2018 s početkom u 19:00 sati. Radi se o spktaklu koji sigurno nemate prilike uvijek vidjeti u Feričancima zato se odazovite u što većem broju.

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna

Plakati: 1. Festival Frankovke

Kategorija: Najava
Objavljeno: Subota, 15 Rujan 2018
Napisao/la Super User

Pozivamo vas na 1. Festival Frankovke u Feričancima 2018. godine.

29. Rujna u 15 sati je svečano otvorenje, a slijedi bogat kulturno-glazbeni program uz degustacije vina, vinski vlak i Eno-gastro ponudu. 

 

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna

Fericanci.net

 

Feričanci

 

NK FEŠK

 

Obavijest o kolačićima

ZAŠTITA PRIVATNOSTI

Radi usklađenosti sa zakonima o zaštiti podataka tražimo da odvojite trenutak i pregledate ključne točke fericanci.net pravila o privatnosti. Ne radi se o promjenama, već samo želimo da proučite neke ključne točke.

Više o kolačićima možete pogledati na Pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima

Uredu