Iz povijesti Feričanaca

Najviše utjecaja na razvoj feričanačkog vinogradastva imali su Cisterciti i fratri iz Našica. Nakon izgona Turaka doseljenici su prihvatili kulturu uzgoja vinove loze i proizvodnje vina tako je već 1850.
Godine u Feričancima izgrađen podrum kapaciteta 1000 hl. Danas se iz Feričanaca na tržište plasiraju vrhunsko vino rajnski rizling i kvalitetno vino graševina,
pinot bijeli i poznata feričanačka frankovka.

 

Prvi spomen Feričanaca

Prvi spomen imena Feričanci seže iz 13. stoljeća kada se u jednoj listini spominje, među naseljima motičanskog vlastelinstva, naselje Fereczfalwa, koje odgovara današnjem imenu. Predjeli podno Krndije i Papuka bili su slabo nastanjeni i teško prohodni. Sredinom 18. stoljeća Feričanci mijenjaju nekoliko gospodara. 1742. godine posjed Feričance od Pejačevićevih kupuje Dimitrije Mihajlović, konjički kapetan austrougarske vojske.

 

10. godina fericanci.net

Vukovar i Škabrnja - Nikad zaboraviti!

Kategorija: Domovina Objavljeno: Subota, 17 Studeni 2018 Napisao/la Super User

Škabrnju i Vukovar - pamtimo s tugom, zahvalnosti i ponosom već dvadeset i sedam godina

Životi branitelja i civila utkani su u temelje naše domovine i zato se tih dana treba sjećati s tugom ali i ponosom jer ostvareni su tisućljetni snovi hrvatskog naroda o slobodi i nezavisnosti naše Hrvatske. Sve to moramo prenositi i svojoj djeci kako opet povijest našeg naroda i domovine ne bi bila iskrivljena i zaboravljena!

Zapalimo svijeću za sve hrvatske junake, za sve poginule i ubijene, za Škabrnju i za Vukovar!

Hitova: 654
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Fericanci.net

 

Feričanci

 

NK FEŠK

 

Obavijest o kolačićima

ZAŠTITA PRIVATNOSTI

Radi usklađenosti sa zakonima o zaštiti podataka tražimo da odvojite trenutak i pregledate ključne točke fericanci.net pravila o privatnosti. Ne radi se o promjenama, već samo želimo da proučite neke ključne točke.

Više o kolačićima možete pogledati na Pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima

Uredu