Iz povijesti Feričanaca

Najviše utjecaja na razvoj feričanačkog vinogradastva imali su Cisterciti i fratri iz Našica. Nakon izgona Turaka doseljenici su prihvatili kulturu uzgoja vinove loze i proizvodnje vina tako je već 1850.
Godine u Feričancima izgrađen podrum kapaciteta 1000 hl. Danas se iz Feričanaca na tržište plasiraju vrhunsko vino rajnski rizling i kvalitetno vino graševina,
pinot bijeli i poznata feričanačka frankovka.

 

Prvi spomen Feričanaca

Prvi spomen imena Feričanci seže iz 13. stoljeća kada se u jednoj listini spominje, među naseljima motičanskog vlastelinstva, naselje Fereczfalwa, koje odgovara današnjem imenu. Predjeli podno Krndije i Papuka bili su slabo nastanjeni i teško prohodni. Sredinom 18. stoljeća Feričanci mijenjaju nekoliko gospodara. 1742. godine posjed Feričance od Pejačevićevih kupuje Dimitrije Mihajlović, konjički kapetan austrougarske vojske.

 

10. godina fericanci.net

12 osoba zaposleno na javnim radovima

Kategorija: Općina Feričanci Objavljeno: Četvrtak, 12 Srpanj 2018 Napisao/la Super User

Općina Feričanci izvijestila je da je od ovoga mjeseca, u sklopu javnih radova nacionalnog programa poticajnog zapošljavanja dugo nezaposlenih osoba u Općini, posao dobilo 12 osoba. U sljedećih šest mjeseci brinut će o održavanju zapuštenih javnih zelenih površina, parkova, groblja, društvenih domova i objekata u vlasništvu Općine Feričanci, a uz to i pomagati prilikom održavanja tradicionalnih manifestacija i drugih događanja na području feričanačke općine.

tekst: N.Pavlus, foto: arhiva - Radio Našice

Hitovi: 474
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Fericanci.net

 

Feričanci

 

NK FEŠK

 

Obavijest o kolačićima

ZAŠTITA PRIVATNOSTI

Radi usklađenosti sa zakonima o zaštiti podataka tražimo da odvojite trenutak i pregledate ključne točke fericanci.net pravila o privatnosti. Ne radi se o promjenama, već samo želimo da proučite neke ključne točke.

Više o kolačićima možete pogledati na Pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima

Uredu