Iz povijesti Feričanaca

Najviše utjecaja na razvoj feričanačkog vinogradastva imali su Cisterciti i fratri iz Našica. Nakon izgona Turaka doseljenici su prihvatili kulturu uzgoja vinove loze i proizvodnje vina tako je već 1850.
Godine u Feričancima izgrađen podrum kapaciteta 1000 hl. Danas se iz Feričanaca na tržište plasiraju vrhunsko vino rajnski rizling i kvalitetno vino graševina,
pinot bijeli i poznata feričanačka frankovka.

 

Prvi spomen Feričanaca

Prvi spomen imena Feričanci seže iz 13. stoljeća kada se u jednoj listini spominje, među naseljima motičanskog vlastelinstva, naselje Fereczfalwa, koje odgovara današnjem imenu. Predjeli podno Krndije i Papuka bili su slabo nastanjeni i teško prohodni. Sredinom 18. stoljeća Feričanci mijenjaju nekoliko gospodara. 1742. godine posjed Feričance od Pejačevićevih kupuje Dimitrije Mihajlović, konjički kapetan austrougarske vojske.

 

10. godina fericanci.net

Općina Feričanci pomaže mlade obitelji

Kategorija: Općina Feričanci Objavljeno: Utorak, 19 Veljača 2019 Napisao/la Super User

Općinski načelnik Općine Feričanci objavio je javni poziv mladim obiteljima za dostavu prijava za financijsku pomoć u rješavanju stambenog pitanja na području Općine Feričanci u 2019. godini.

–  Općina Feričanci namjerava pomoći mladim bračnim parovima u rješavanju stambenih pitanja, s ciljem zadržavanja postojećeg i povratka iseljenog stanovništva te poticanja naseljavanja mladih obitelji na području Općine Feričanci – ističe općinski načelnik Marko Knežević. Financijska pomoć može se odobriti podnositelju zahtjeva isključivo za izgradnju novog objekta na području Općine Feričanci. Temeljem ovog Javnog poziva može se ostvariti potpora do iznosa od 10.000 kuna. Podnositelj zahtjeva može biti isključivo fizička osoba, do 40 godina starosti, koja živi u bračnoj zajednici. Javni poziv objavljen je i na službenoj internetskoj stranici Općine Feričanci. Prijava na stalni javni poziv podnosi se Jedinstvenom upravnom odjelu u pisanom obliku na obrascu prijave koji izrađuje Jedinstveni upravni odjel. Obrazac se može preuzeti u Općini Feričanci, a dostupan je i na internetskoj stranici Općine Feričanci (www.opcina-fericanci.hr), na kojoj je objavljen cjeloviti tekst javnog natječaja. Izvor: Radio Našice

Hitovi: 280
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Fericanci.net

 

Feričanci

 

NK FEŠK

 

Obavijest o kolačićima

ZAŠTITA PRIVATNOSTI

Radi usklađenosti sa zakonima o zaštiti podataka tražimo da odvojite trenutak i pregledate ključne točke fericanci.net pravila o privatnosti. Ne radi se o promjenama, već samo želimo da proučite neke ključne točke.

Više o kolačićima možete pogledati na Pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima

Uredu